Ja estem treballant, durant aquest primer trimestre, amb nous projectes editorials. Obrim els dits de la mà, i cada dit s’omple d’un nou projecte per aquests mesos. Creiem en el què editem i pensem que això es nota quan iniciem conversa i reflexions amb els nostres autors.

Podeu visitar la nostra nova microweb, on expliquem de forma fàcil com es pot editar un llibre. Fons i forma, repetim com un mantra.

rubrica

El llibre segueix sent un objecte viu, que respon als gestos del lector, un objecte que parla i explica històries. Els escriptors volen compartir i els lectors es deixen abraçar per les històries, reals, fictícies; pel relat històric, per la memòria que mai s’ha de perdre; pel poema rescatat.

Rúbrica segueix tenint ganes d’editar. Dediquem esforços al treball colze a colze amb l’autor, compartim inquietuds, modelem l’edició. I amb una mínima inversió hem pogut mantenir una editorial que traspassa les tres dècades d’existència.

Busquem l’acomodament físic als textos. Fons i forma, sempre presents. Un bon llibre amb un mal vestit de vegades és determinant. La revolució digital aplicada a la impremta ha suposat la possibilitat d’un nou model sense necessitat de fer grans inversions.

Seguim experimentant però amb la tradició ben present: de vegades, dels experiments no rendibles podem aprendre lliçons impossibles d’aprendre en un altre tipus de projectes més segurs i sense tant risc ni creativitat.