Entre el 20 de febrer i el 16 de març l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat i el Baix Llobregat (AGT) prepara la primera edició del QuintoTapa l’Hospitalet. Una ruta que serà tota una experiència gastronòmica en què s’aposta pels productes de proximitat, i oferida pels bars i restaurants de la ciutat. Des de Rúbrica tornem a col·laborar amb aquesta iniciativa, realitzant feines d’organització, disseny i comunicació d’aquest esdeveniment gastronòmic.

Després dels èxits del QuintoTapa Pota Blava El Prat 2013 (amb més de 50.000 tapes venudes) i el QuintoTapa Cornellà 2013 (amb més de 15.000 tapes venudes), l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat i el Baix Llobregat (AGT) aterra a l’Hospitalet de Llobregat amb la primera edició d’aquesta acció. Aquesta ruta és una experiència gastronòmica que fomenta la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat, donant valor a la imatge de la ciutat i generant economia productiva. Enguany participaran 25 bars i restaurants de l’Hospitalet, i es podran tastar diferents tapes, amb l’objectiu de dinamitzar i promoure la restauració local i el producte de qualitat autòcton. Al QuintoTapa l’Hospitalet, molts restauradors han apostat per productes de temporada com la Carxofa Prat i el Calçot del Parc Agrari del Baix Llobregat, o un producte com el Pota Blava, que es pot gaudir durant tot l’any.

Una ruta amb premis

Els bars i restaurants que participen faran una doble proposta de degustació: la tapa Km 0 (de 3 euros) i la tapa especialitat de la casa (de 2,5 euros) amb un Quinto Moritz, patrocinador d’aquesta ruta gastronòmica. Totes dues propostes a un preu econòmic i unificat per a tots els establiments participants. AGT segueix així amb l’aposta per reforçar i millorar l’oferta gastronòmica local.
Amb la intenció de continuar donant suport a restauradors i clients, el QuintoTapa vol atorgar diferents premis durant la ruta. Per motivar que els clients facin ciutat, la ruta ha dividit l’Hospitalet en tres zones i sobre aquesta divisió, i utilitzant la cartilla de participació/tapaport, hi ha diferents premis segons la quantitat de tapes consumides a cada zona i segons les zones recorregudes. La persona que ompli el Tapaport Or podrà escollir la millor tapa popular i el millor cambrer, a més d’entrar en el sorteig d’un viatge a Roma; el Tapaport Argent dóna accés a entrar al sorteig d’un àpat per a 4 persones a la cerveseria de la Fàbrica Moritz Barcelona. També tenen premi els que facin fotografies amb l’Instagram, una xarxa social que tindrà un especial protagonisme.
Al marge dels clients, el restaurador tindrà doble protagonisme. Hi haurà premi a la millor tapa, però s’ha creat la modalitat de premi al millor cambrer, per motivar també una excel·lència en el servei que ofereixen els restauradors.

Innovació i xarxes socials com a proposta d’èxit

Novament la comunicació 2.0 tindrà un protagonisme fonamental. Els organitzadors posaran en marxa un web propi (www.quintotapa.cat) on, mitjançant un mapa de la ciutat, els establiments participants estaran geolocalitzats i es podrà accedir a tota la informació de l’oferta de tapes dels establiments. A més a més, la web actua com a portal de referència a través del qual es podrà accedir als diferents perfils de les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Social FourSquare d’AGT.