No parem la nostra producció editorial aquests mesos i ja tenim pràcticament a punt de sortir del forn quatre llibres molt diferents. És un goig poder treballar amb aquesta intensitat. Aquest any celebrem el nostre 35è aniversari i queden molts més per celebrar. 02_El_Prat_i_el_seu_ferrocarilPer començar, l’historiador Josep Ferret torna a publicar amb nosaltres. El Prat i el seu ferrocarril (1877-1957) és una monografia relativa a la història del ferrocarril de Barcelona-Vilanova, centrada en l’àmbit territorial del Prat de Llobregat, constitueix un desig de la Junta i dels membres de l’Associació d’Amics del Modelisme Ferroviari d’El Prat – MF d’El Prat, creada el dia 1 de gener de 2010 per tal de millorar el coneixement sobre la vida i les obres del món ferroviari local, adequant-lo al modelisme ferroviari, però també per oferir-ho a tots aquells que puguin estar interessats en aprofundir en el coneixement d’aquesta part de la història del nostre Prat.

Poemes d'emergència
Pàgina del projecte de micromecenatge de l’Obra Completa (cliqueu aquí per a participar-hi)

El poeta Adrià Sabat torna també a confiar en Rúbrica per editar el seu quart llibre de poemes, Poemes d’emergència, tancant un cicle vital i poètic de molts anys. Per aquest projecte ha obert una campanya de micromecenatge, que us convidem a compartir i participar. L’edició de la segona part de Poemes d’emergència és la culminació d’un projecte que va començar el 2005, i que engloba les obres L’espera de l’igni torb, El llarg saqueig, i Poemes d’emergència (1 i 2), sota el títol conjunt L’amor i la umanitat.

Poemes d’emergència. No tots els àmbits Els déus, la condició d’humana, la pobresa a gran escala, el déu estúpid dels diners, l’assassinat a gran escala, l’exèrcit, la convivència humana, les dones, els infants, les pors, el gest de l’assertivitat… Al llarg de 62 poemes, alguns encadenats, els altres successius, com un viatge incòmode pel túnel del terror humà, assistim a temes tabú i aspectes deixatats amb una poètica escrutant, que pot deixar el lector a mercè de la pròpia soledat còsmica. Amb tot, la recta final del llibre vol mirar endavant, amb voluntat de millora, una manera de veure una mica de llum entre tanta tenebra.

01_Historia_masiesHistòria i curiositat de les masies del Prat, de Jordi Ramos, en una edició impulsada per Tintablava (l’Associació d’Escriptors del Prat) és un llibre que té la intenció de realitzar una passejada per la història del Prat al voltant de les masies, amb un propòsit de reconeixement dels elements agrícoles singulars del municipi. A partir de les traces i anècdotes de la història pratenca s’anirà relatant l’evolució de les primeres masies fins avui dia. Amb un plantejament de síntesi, el lector podrà veure la seqüència de la història del paisatge del Prat de Llobregat. Unes modificacions i formes canviants del terreny agrícola que mostren la importància de preservar la masia com a element diferenciador i emblemàtic.

4_sir_dodousFinalment, la jove il·lustradora Verónica Rosado (amb David Morant col·laborant en el text) edita el seu primer llibre, Yo también puedo volar, una història protagonitzada pel seu personatge Sir Dodous. Amb aquest llibre els petits de la casa aprendran a tenir confiança en si mateixos i a no riure’s dels altres, descobriran el valor d’una bona amistat i per què la perseverança és una virtut que cal conrear. Podran comprovar que la vida moltes vegades dóna girs inesperats i que, amb una mica d’esforç, les coses sempre es posen en el seu lloc. És una lectura amena per als petits i els majors, amb boniques il·lustracions que faran somriure a tota la família.