“Perquè informar era l’ofici”, conclueix la periodista Rosa Maria Calaf al pròleg del llibre de Manuel Dobaño K-11 Estación clandestina: crónica de un periodista de a pie, que es presentarà el proper dijous 2 d’octubre a les 19.15 h, a la sala d’actes de la biblioteca Antonio Martín del Cèntric Espai Cultural, amb la presència de la pròpia Rosa Maria Calaf i Leandro Lamor, delegat general a Catalunya de l’Agència Efe.

Informar era l’ofici i aquest llibre de Manuel Dobaño n’és un reflex d’aquesta manera d’entendre el periodisme que “reflecteix el viure cada dia de les gents i és el primer intermediari que serveix al ciutadà allò que ha de saber”, incideix Calaf al seu pròleg.

El veterà corresponsal fa un repàs en aquest llibre a la seva trajectòria professional, que va començar a la gasolinera que regentava la seva família, la K-11 Dobaño, un estratègic punt d’observació als anys setanta des del qual diàriament aconseguia caçar al vol un munt d’històries. A les pàgines del llibre rescata una selecció de notícies dels seus començaments periodístics, a la Hoja del Lunes i l’Agència Efe, mitjà en el qual va exercir durant 33 anys com a corresponsal a la comarca del Baix Llobregat.

L’Aeroport de Barcelona-El Prat és un altre dels protagonistes de K-11 Estación clandestina, una altra inesgotable font d’informació en la qual confluïen tot un seguit de personatges i situacions que el convertien en un formiguer de notícies. I finalment, els rostres humans de molts personatges importants també han passat per la mirada periodística de Manuel Dobaño. Personalitats de diferent categoria, tals com José Saramago, Camilo José Cela, Mario Vargas Llosa, Francisco González Ledesma, Suso de Toro, Samuel Ruiz (bisbe de Chiapas), Aleida Guevara (filla del Che), José Carreras, Hebe de Bonafini (presidenta de les Mares de Plaça de Maig), o Pedro Duque i John Glenn (viatgers de l’espai), van aconseguir emocionar el periodista.