Xavier Mateu

Xavier Mateu (Barcelona, 6 de gener 1941), va ser el guanyador absolut del famós programa-concurs “Un millón para el mejor”. Pare de dos fills i avi de cinc nets, és Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i Doctor en Electrònica per la Universitat de Tolosa de Llenguadoc.

L’excel·lència demostrada com a concursant i en el seu pas per la universitat, també es reflectí en la seva trajectòria professional on, entre 1967 i 1991, va treballar al grup Philips i a la IBM anant finalment a dirigir Meridian Iberica, companyia de leasing informàtic.

Va viure, com a voluntari, els Jocs Olímpics de Barcelona 92, incorporant-se després, com a gerent, al Centre Informàtic de la Generalitat de Catalunya fins que, el 1997, va assumir la direcció del Parc Tecnològic del Vallès.

Membre de Rotary International des de 1987 va ser, el 2008, el primer Governador del Districte 2202. En el camp del servei internacional, i en el marc dels programes de Rotary, ha liderat del 2004 al 2011 tres projectes que, en conjunt, van permetre subministrar aigua potable al voltant de cent mil persones al Camerun.

Obres de Xavier Mateu a Rúbrica Editorial