Miquel Alvira i Alós

Miquel Alvira i Alós

Miquel Alvira i Alós (Torres de Barbues, Monegres, 1948). Viatjà cap a Catalunya tot just quan complia un any, per anar a viure amb tota la família amb l’objectiu de construir una nova vida a Centelles (Osona); allà va fer la instrucció primària a les escoles nacionals que havia projectat el prestigiós urbanista Ildefons Cerdà, fill d’aquella vila. L’any 1960 iniciava el batxillerat als Germans Maristes de Llinars del Vallès, estudis que acabarà -vivint a Cornellà, on va anar la família en jubilar-se el pare- compatibilitzant-los amb la feina d’oficinista a una filial de la Societat Anónima Cros i amb les classes al Liceu Francès de Barcelona.

El 1966 va a viure al Prat de Llobregat, on s’estableix definitivament en casar-se el 1975. Al Prat crea i regenta durant quatre dècades un negoci d’automoció que li atorga projecció social a la ciutat del Delta del Llobregat, vinculant-se a la societat civil local participant en la creació de la Fundació Rubricatus i la cooperativa COOUFAR -de la que és cofundador i secretari- institucions compromeses en la creació de treball i a cercar habitatges i residències per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Quan el 1991 es crea el Rotary Club del Prat, n’és membre fundador i n’arriba a ser president en dos períodes, participant en les campanyes d’acció cívica social promogudes per la institució, encara ara, ja jubilat.

Obres de Miquel Alvira i Alós a Rúbrica Editorial