Medidas cautelares

Anay Sala

15 x 21 cms. 80 pàgines.

Breu, precisa, sentenciosa; així és la poesia d’Anay Sala, forjada en la reflexió, temperada en el silenci, que és constància. Així es va presentar l’autora catalana fa uns tres anys amb un primer llibre, Y (Turno de réplica), que ara té continuïtat en un volum, Medidas cautelares, que aprofundeix, sense desmentir-ho, aquest inicial impuls.
Perquè tota la poesia d’Anay Sala consisteix en una indagació emocional que busca un ordre. Als versos citats podria afegir-se-li: “Y contesta el pensamiento”. Anay escriu com qui consigna en un diari les observacions d’una vida sentida i pensada, alguna cosa així com qui busca un refugi contra una solitud que pesa massa, a la qual cal dotar de significat per no sucumbir: “Mi deuda con el frío es colosal”. Què fer llavors? Ella mateixa ho aclareix: “Apelo / a mi razón. El último recurso”.
Té aquesta poesia retalls del haiku, de la lírica popular, del romancer, sense que pugui ajustar-se del tot a cap d’aquests referents. Però Medidas cautelares s’ancora més aviat en el dietari, que és l’art de dialogar amb un mateix. En aquest sentit, Anay Sala s’ha mantingut fidel a la seva poètica primera, fent les paus amb el seu to interior.
No quedarà el lector defraudat si es deté a escoltar aquesta silenciosa música. Alguna cosa aprendrà que li serà útil per esclarir les seves pròpies perplexitats. Perquè la bona poesia sempre intenta il·luminar el fosc per fer-ho no sé si més comprensible però almenys més proper. Propera, càlida malgrat la seva intempèrie, la poesia d’Anay Sala aspira a abolir els artificis de la vida i mirar de front, costi el que li costi, al cor. Estem amb ella en aquesta aposta.

Preu: 12 euros.
Compreu-lo ara!

Obres d’Anay Sala a Rúbrica Editorial