MarianoMartinez

Mariano Martínez

És llicenciat en Humanitats, i tècnic Editorial, editor i gerent de Rúbrica Editorial i Rúbrica Produccions.

El seu treball de final de carrera va ser La legió silenciosa. L’associacionisme cultural català: una mirada des de la transició mirant cap al futur. Va ser documentalista dels projectes Primer Cens de Llibres d’Associacionisme i Cultura Popular (2011) per a la Fundació Paco Candel i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, i de l’estudi Els ateneus històrics de Catalunya (1999) de Pere Baltà, per a la Generalitat de Catalunya.

Va ser director de la revista Onada de Cultures, Premi Civisme als Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (2003). Actualment, és coordinador de redacció i cap de la secció de cultura de la revista Delta, revista degana de la premsa comarcal al Baix Llobregat (Premi Tasis-Torrent de premsa local i comarcal, i Premi Ciutat del Prat).

Responsable de comunicació de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

És membre del col·lectiu poètic Sopa de Poetes, VI Premi Reconeixement Cultural del Baix Llobregat (2010), amb el que durant més de set anys va emetre un programa radiofònic a El Prat Ràdio, que fou referent de l’escena poètica estatal. Actualment, desenvolupen la seva tasca mitjançant entrevistes audiovisuals.

Membre del jurat del Premi Nacional de Poesia Rafael Alberti durant els anys 2005, 2007, 2009, 2011 i 2013.

Ha publicat Interiors per al desarrelament, en edició bilingüe català-castellà, que va ser la seva primera aparició com autor, des d’un romanticisme sec, soterrat, essencial. piedra papel tijera és el segon títol d’aquest escriptor, un poemari conjunt amb Òscar Solsona i Pep Maiques, membres del col·lectiu Sopa de poetes.

És vicepresident de Tintablava, l’Associació d’Escriptors del Prat.

Obres de Mariano Martínez a Rúbrica Editorial