La memòria dels avis

La memòria dels avis

Josep M. Carrera

15,5 x 23 cm. 162 pàgines.

La memòria dels avis és un recull del doctor Josep M. Carrera sobre la Guerra Civil espanyola i la seva repercussió en la vida del poble de Navarcles. L’autor recorda allò que li explicaven l’avi i la iaia sobre els fets que es van esdevenir en temps de la dictadura de Primo de Rivera, i sobretot en relació amb els dramàtics anys de la República, el cop d’estat militar, la guerra, la repressió “roja” amb els seus assassinats, la vida a la rereguarda republicana, l’entrada dels moros a Navarcles, l’exili, la repressió franquista i la lenta recuperació de la normalitat.

Es tracta d’una crònica emocionada centrada en els records que l’autor atresora entorn de les paraules dels seus avis, els quals, d’alguna manera, van omplir bona part de la seva infantesa i adolescència. És, a més, un homenatge als seus avantpassats, persones senzilles però sàvies, observadors fidels i sincers d’uns anys terribles que li van transmetre tot l’horror d’una guerra i que, en bona mesura, van modelar la seva personalitat.

Com diu l’autor mateix a la introducció del llibre, «no es tracta d’escriure una nova història de la Guerra Civil a Navarcles, que ja ha estat ben estudiada per d’altres, sinó d’aportar algunes dades inèdites» proporcionades per persones honestes que van viure i van patir a la seva pròpia carn les penalitats d’aquells temps.

Obres de Josep M. Carrera a Rúbrica Editorial