K-11: Estación clandestina

Crónica de un periodista de a pie

Manuel Dobaño

15,5 x 23 cms. 388 pàgines. Il·lustrat amb fotografies.
Edició en castellà.

Aquest llibre relata com es va despertar la passió pel periodisme de l’autor. La gasolinera que regentava la seva família, la K-11 Dobaño, va ser un estratègic punt d’observació des del qual diàriament aconseguia caçar al vol un munt d’històries, que després tenia la imperiosa necessitat d’explicar a algú i que el van convertir en un veritable “malalt de la notícia”.
A les pàgines del llibre es rescata una selecció de notícies dels seus començaments periodístics, en la Hoja del Lunes, i en l’Agència Efe, mitjà en el qual va exercir durant 33 anys com a corresponsal a la comarca del Baix Llobregat.
L’Aeroport de Barcelona-El Prat és un altre dels protagonistes d’aquest llibre, una altra inesgotable font d’informació en la qual confluïen tot un seguit de personatges i situacions que ho convertien en un formiguer de notícies.
Els rostres humans de molts personatges importants també han passat per la mirada periodística de Manuel Dobaño. Personalitats de diferent categoria, tals com José Saramago, Camilo José Cela, Mario Vargas Llosa, Francisco González Ledesma, Suso de Toro, Samuel Ruiz (bisbe de Chiapas), Aleida Guevara (filla del Che), José Carreras, Hebe de Bonafini (presidenta de les Mares de Plaça de Maig), o Pedro Duque i John Glenn (viatgers de l’espai), van aconseguir emocionar el periodista./span>

Preu: 17 euros.

Obres de Manuel Dobaño a Rúbrica Editorial
Memòria d'un compromís - Manuel Dobaño K-11: Estación clandestina El Opinador