Josep Mut i Benavent

Ha estat director de la Banda Municipal de Barcelona durant més d’un quart de segle. La seva formació musical s’inicià amb els directors de la banda Societat Artística Musical Valle de Càrcer i, posteriorment, en els conservatoris de València, Barcelona i Bilbao.
L’any 1969 guanyà per oposició les places de professor de tuba solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i de la Banda Municipal de Barcelona, de la que assumeix la sots-direcció i, posteriorment, la direcció. Ha tingut l’honor de dirigir i actuar amb els millors cantants lírics del món. És coneguda la seva memòria prodigiosa, que l’ha fet capaç de dirigir més de dos mil concerts consecutius sense tenir al seu davant les partitures.
Ha recorregut diversos països del món on ha pogut lluir aquestes condicions, reconegudes com un veritable rècord a nivell mundial. Ha dirigit agrupacions musicals professionals i universitàries a Cuba, Estats Units, França, Polònia… i també les millors agrupacions musicals espanyoles. Se li han concedit nombrosos premis de composició, medalles d’or i d’argent, batutes emblemàtiques, i ha rebut felicitacions dels mandataris d’alguns organismes internacionals. Membre de l’Acadèmia de les Belles Arts de València, que el nombrà músic insigne. L’any 2013 creà el Concurs Internacional d’Interpretació Musical Josep Mut i Benavent amb l’objectiu de promoure i facilitar la professionalització dels músics novells.
Obres de Josep Mut i Benavent a Rúbrica Editorial