La commemoració del 40è aniversari de Rúbrica Editorial ens ha agafat al bell mig de la crisi del coronavirus, tot just quan havíem iniciat un procés de rellançament d’un segell editorial que ja ha editat prop de quatre-cents llibres.

Acabàvem de publicar “L’Alzheimer: un llarg camí de roses i espines” de Mª Rosa Giner i Quiñonero i “La Guerra del Quim”, unes documentades memòries de Joaquim Marimón Vila a càrrec de Fermí Marimón, el seu fill, quan arribà la crisi del coronavirus. El lapsus laboral del confinament, imposat amb bon criteri per les autoritats, haurà de servir per anar preparant el futur.

De moment s’ha renovat el registre de la marca Rúbrica Editorial per als propers quinze anys i ens estem adaptant a les més recents tecnologies de la comunicació i el comerç electrònic.

Tot esperant la gran Diada del Llibre de Sant Jordi –que s’ha ajornat fins al 23 de juliol- ja hem publicat “Pastas negras a pela”, una acurada crònica de la vida al Prat dels anys 50 i 60, escrita per José Maria Orradre, “Un millón para el mejor. La crònica”, escrita per Xavier Mateu, guanyador absolut del famós programa-concurs de la TVE en blanc i negre, i, col·laboració amb l’associació Tinta Blava, “El Prat vuitcentista” de Josep Ferret.

En procés editorial un nou llibre del reconegut Francesc Candel, un altre d’Abel López Puerta i una nova col·lecció de cròniques i articles de Manuel Dobaño.

Desitjant ansiosament seguir sumant anys als quaranta de Rúbrica Editorial (dins del mig segle de Servei Secretaria / Club del Llibre) els tindrem informats tan aviat.

Salut i bona sort a tothom.